Home
Behandelingen
Prijslijst
Fotoalbum
Verzorgingstips
Contact
Gastenboek
Diploma/Certificaat
Nieuws
Links

 

Handige Tips voor de natuurlijke nagel en de kunstnagel

* Verzorging natuurlijke nagels:

Verzorg uw handen 1 á 2 maal per week om uw handen in een goede conditie te houden.  Knip uw nagels liever niet, maar vijl één kant op. Gebruik hiervoor een houten vijl.
Uw voeding is van belang op uw algemene conditie, dus ook voor uw  handen en nagels.
Smeer uw nagelriemen dagelijks in met een Cuticle Oil. Hierdoor blijven uw nagelriemen zacht en soepel. Ik raad u aan om tevens een handlotion te gebruiken.
Gebruik een nagelproduct welke de nagelplaat niet uitdroogt maar juist voedt en hydrateert.
Maak gebruik van een basecoat onder uw nagellak dit zorgt voor bescherming van de nagelplaat en verbetert de hechting van de nagellak.

Gebruik geen scherpe vijl of voorwerp om de vrije rand van de nagelrand schoon te maken. Hierbij kunt u de nagelvouw die de nagelplaat afsluit beschadigen, met een eventuele infectie of loslaten van de nagel als gevolg.

Als u veel gebruik maakt van huishoudmiddelen of u zit met uw handen vaak in het water, adviseer ik u om handschoenen te dragen.

Bij minder zwaar werk kunnen uw nagels het toch zwaar te verduren krijgen. Denk hierbij aan typen. Verzorg uw handen en nagels dan extra.

Een kleine of uitgebreide manicure door uw nagelstyliste 1 á 2 maal per maand, houdt uw handen en nagels in topconditie.

* Verzorging gelnagels:

Verzorg uw gelnagels goed, ga er geen extreme dingen mee doen. Bijvoorbeeld: stenen sjouwen, dingen lospeuteren met de voorkant van de nagels. Verzorg de nagelriemen, druk ze twee keer per week naar beneden met het daarvoor bestemde gereedschap (bokkenpootje), smeer de nagelriem dagelijks in met olie of handcrème.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals: ammoniak, terpentijn, chloor, benzine, enz. Ga nooit met blote handen in de tuin, vijver of aquarium werken, ga bijvoorbeeld ook niet zonder handschoenen een auto poetsen.

Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook goed de achterkanten schoon te houden. Dit is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Schoonhouden gaat het makkelijkst met een bruistablet of een manicure borsteltje. Zo worden ze ook direct gedesinfecteerd. Twee vliegen in één klap! Eventuele nagellak of topcoat verwijderen met remover ZONDER aceton.

Indien er toch een gelnagel loskomt: NOOIT de gel van de nagel trekken, neem dan contact op met mij. Gelnagels dienen na twee tot drie weken bijgewerkt te worden doordat de natuurlijke nagels groeien. Wacht u hier te lang mee dan komt het sterktepunt te ver tegen de vrije boord te liggen en kunnen de gelnagels breken.


Top
Nagel- en Pedicuresalon Rita  | rita.dijkhuis52@gmail.com